Anna aikaa luovuudelle

Viime maanantaina pidin flunssan pakottamana täysin vapaapäivän. Aivan muutamia töitä lukuunottamatta katsoin koko päivän sarjoja sohvalla ja söin suklaata. Päivällä kävin kerran parvekkeella, koska halusin saada raitista ilmaa ja nähdä auringonlaskun ja illalla kävelin O:ta vastaan metrolta. Päivä tuntui ihanalta sairastamisesta huolimatta.

Mä otan aivan liian harvoin (tuskin koskaan) itselleni tällaisia päiviä, jolloin mun ei tarvitse mennä minnekään eikä tehdä mitään. Usein viikon aikataulu ja tehtävät asiat imaisevat mukaansa ja lopulta vain suorittaa asioita. Haluamme saada asioita tehtyä, emmekä usein halua hukata aikaamme tai ajatuksiamme täysin turhalle.

Olisi kuitenkin todella tärkeää tehdä joskus jotakin täysin turhaa ja ajatella jotakin joutavaa. Ottaa vapaata (muistakaa, että sitä vapaata ei tarvitse ansaita, sitä voi vain ottaa, eikä sen takia tarvitse tuntea syyllisyyttä) ja tehdä jotakin, josta ei välttämättä ole mitään hyötyä, mutta joka tuottaa mielihyvää ja saa luovuuden kukoistamaan.

Keho ja mieli tarvitsee tasapainoa; aina ei voi olla tehokas, vaan joskus tulee tehdä asioita, jotka tuntuvat juuri sillä hetkellä miellyttäviltä. Piirrä tai maalaa, lähde kävelylle tai juoksulenkille luontoon, katso koko päivä sarjoja ja syö suklaata. Tee mitä vain, kunhan se tuntuu sillä hetkellä hyvältä.

Luovuus tarvitsee aikaa, se ei tule pakottamalla eikä kiireessä, vaan joskus todella hitaasti tai yllättäen. Luovuutta ei voi suorittaa, vaan on parempi tehdä joutavia kuin yrittää saada luovuutta vaativat työt pakolla tehtyä.

Tästä lähtien yritän tehdä jotakin täysin turhaa joka päivä.

 

Kuvat on viime sunnuntailta, jolloin käytiin Talvipuutarhassa. Se ei mitenkään edistänyt mitään, mitä mun olisi pitänyt tehdä, mutta joka tuntui todella hyvältä.