Autolla Australian rannikolla

Ajettiin autolla Australian rannikolla Brisbanesta Cairnsiin noin 1700 kilometria, nukuttiin autossa erilaisissa leirinnöissä (huomattiin, että aina ei välttämättä kannata ottaa halvinta tai ilmaista) ja kaasukeittimellä keitettiin kaurapuuroa joka aamu. Pikakahvi oli kovassa käytössä ja varmuuden vuoksi ostettiin soijamaitoa, koska se ei mene niin nopeasti pilalle (mä tykkäsin!)

Välillä väsytti ja vähän ärsytti, mutta oli ihanaa! Mä listaan nyt mun vinkkejä automatkalle kuumassa maassa (välillä oli vaikeaa usko, kuinka kuuma ulkona todella olikaan).

Matka oli ihmeellinen ja ihana kokemus, joka opetti ja antoi paljon ajateltavaa! Venematka mielettömän kauniille hiekkarannalle, kenguruiden ruokkiminen auringonlaskussa ja niiden seuraaminen rannalla, kun aurinko nousi. Lopulta tykkäsin kovasti myös aamuista ja aamupalan valmistamisesta leirinnässä.

Suunnitelmat voivat muuttua tai niitä voi joutua muuttamaan

Ensimmäiset suurimmat muutokset tuli, kun Australiassa ilmoitettiin aika suurista metsäpaloista. Täytyi pysähtyä lyhyemmän aikaa Noosa Headsissa ja suunnata pohjoiseen pitkin rannikko ripeämmin. Noosa oli muuten aivan ihana! Tämän takia täytyi täyttää yksi ylimääräinen päivä jollakin.

Etsi campingit etukäteen

Ensimmäisenä päivänä ei oltu varmoja, missä tullaan yöpymään ja sen takia jouduttiin aika kauas Noosasta. Opittiin ja seuraavina päivinä suunniteltiin etukäteen campingit ja varattiin ne, jos oli tarve. Aina ei myöskään kannata ottaa halvinta! Yksi yö nukuttiin rekkojen joukossa ilmaisella levähdyspaikalla moottoritien varressa, koska yritettiin säästää rahaa.

Varaudu pitkiin ajomatkoihin

Brisbanesta Cairnsiin matka on tosi pitkä ja tie tuntuu välillä todella loputtomalta. Se alkaa väsyttää ja ärsyttää, kun haluaisi päästä jo perille. Keksi tekemistä autoon ja kerää iso soittolista ja varaudu henkisesti! Autolla matkustaminen on ihanan vapaata, kun pääsee menemään oikeastaan minne tahansa haluaa, mutta suorana jatkuva tie, jonka pinnassa kuuma ilma väreilee ja kummallakaan puolella ei oikeastaan näy mitään saattaa vähän ruveta väsyttämään välillä.

Muista oikea mindset

Ota rennosti! Älä stressaa liikaa seuraavasta paikasta ja hyväksy, ettei wc tai suihku ole todennäköisesti kotitasoa (eikä keittiö ainakaan). Mä tunsin oloni melkein koko ajan likaiseksi (tai ainakin hikiseksi), mutta siihen tottui, eikä lopussa se tuntunut enää niin ihmeelliseltä.

Jos sulla on mahdollisuus, kokeile tällaista edes kerran elämässäsi!

Tarkista, että autossa on kaikki kunnossa ja siinä on mukana kaikki varusteet, mitkä pitäisi olla

Perusjuttu, mutta saattaa unohtua! Meiltä puuttui muutamia osia meidän camper vanista, koska käytiin hakemassa se sunnuntaina vuokraamon ollessa kiinni. Kukaan ei siis ollut ohjeistamassa asioissa ja tietyt asiat tuli vasta esille, kun palautettiin auto. Ota siis selvää kaikesta mahdollisesta, lue kaikki paperit läpi mitä autossa on mukana!

Autolla Australian rannikolla
Autolla Australian rannikolla
Atolla Australian rannikolla
Autolla Australian rannikolla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *