Kesäsauna

Lonnassa on ihana kesäsauna, jossa me käytiin tiistai-iltana töiden jälkeen!

Oli ollut rankka ja pitkä päivä ja vähän huonosti nukuttu yö, kaikki vähän ärsytti ja otti päähän, ja sitten me vielä myöhästyttiin lautasta ja seuraava meni vasta tunnin päästä (oltiin puoli tuntia saunavuorosta myöhässä). Harmitti ja melkein itketti. Ei onneksi enää sen jälkeen, kun päästiin saarelle ja saunaa!

Saunalla on ihmeellinen vaikutus mieleen, stressiin, sydämen hyvinvointiin ja jopa aivojen terveyteen. Lämpö saa verenkierron vilkastumaan ja verisuonet laajentumaan, stressi ja verenpaine laskee selkeästi ja aivotoiminta vilkastuu. Saunominen lisää myös mielihyvää tuottavan hormonin määrää. Sen huomaa, sillä saunassa ja saunan jälkeen olo on ihana ja rento!

Lonna on ihana! Siellä on kaksi valtavaa aivan saman näköistä koiraa, saunatuvalta saa korin, jossa on emalimuki juomalle, laudeliina ja tilaa saunakaljalle (tai lonkerolle). Me mentiin sekasaunapäivänä (joka tiistai), jolloin voi mennä kumpaan saunaan tahansa uimapuvussa tai ilma (pukutilat on kuitenkin jaettu).

Saunassa on viisto ikkuna, josta tulvii valoa ja näkee meren. Heitettiin kovat löylyt. Lonnan saunassa tunnelma oli ihana, rauhallinen ja turvallinen. Vaikka joissain tilanteissa suihkuton sauna (vettä oli puisissa saaveissa ja sitten oli kauhoja ja pesuaineita) olisi tuntunut alkeelliselta, mutta Lonnassa se tuntui vain oikealta. Uimaankin olisi päässyt, mutta ei me oikein uskallettu. Katseltiin saunan kuistilta, kun laivoja meni ohi, iso joutsenparvi söi kivien lähellä ja tuuli sai meren aaltoilemaan.

Rakastan saaria ja saunoja (mökkisaunat best!) ja Lonnasta tuli mieleen kesämökki ja ihanat raukeat päivät laiturilla ja valoisat illat saunassa. Täydellinen hetki työpäivän jälkeen!

Lonnan sauna on auki 3.5.-31.8. tiistaista lauantaihin ja 3.9.-28.9. tiistaisin ja lauantaisi.