Kevätkukkia ja ranskalaista päärynäkakkua

Ulkona tuntuu aivan liikaa keväältä, vaikka tuuli onkin navakka ja tuntuu pureutuvan jonnekin syvälle. Ostin mimosa-kimpun siinä toivossa, että sisällä tuntuisi keväiseltä (ja niin melkein tuntuukin). Ihana auringon värinen kimppu suorastaan loistaa ja saa minut kaipaamaan vielä entistä enemmän lämpöä ja aurinkoa. (Balin ja Australian kuvia katsellessani en enää saa mieleeni sitä kuumuuden tunnetta, jota inhosin ja rakastin.) Onneksi edessä on melkein kokonaan vapaa viikonloppu.

Tammikuu tuntuu etenevän tänäkin vuonna niin hitaasti.

Mä sain töitä, enkä työpäivinä näe juuri aurinkoa (tai edes sitä lyhyttä suunnilleen valoista aikaa päivällä), on väsyttänyt, tehnyt mieli herkutella, mutta myös liikkua.

Mattojen etsintä kotiin on ilahduttanut ja vähän rasittanut. Pieneen asuntoon maton etsiminen on todella vaikeaa, sillä matto ei saa olla liian pieni, mutta ei myöskään niin iso, että se peittäisi lattiaa liikaa. Pieni matto saattaa tehdä jo valmiiksi pienestä huoneesta jopa vielä ahtaamman näköisen.

Pidän nyt erityisesti Dr. Hauschkan meikkivoiteesta ja Tata Harperin pinkistä poski- ja huulipunasta. Ne saavat minut aamulla näyttämään vähän vähemmän väsyneeltä ja jopa hieman päivettyneeltä.

Olen aloittanut käyttämään koruja: lemppareitani nyt ovat helminauha, jonka löysin kirpputorilta Melbournesta ja Balilta ostettu pitkä kultainen kolikko -koru. En ymmärrä, miksi aiemmin en ole jaksanut panostaa koruihin, vaikka ne vaikuttavat kokonaisolemukseen ja asuun niin valtavasti!

Etsin leivontareseptejä, joita haluaisin kokeilla. Viimeksi löysin tämän ranskalaisen päärynäkakun ranskankermalla, jota haluaisin kokeilla. Himoitsen tuoreita hedelmiä ja etenkin päärynöitä ja odotan kovasti kevättä ja kesää kun ne ovat sesongissa.

Huomasin, että Helsinkiin on tullut zero waste -kauppa Unit Markt Vallilaan, josta haluan ehdottomasti käydä ostamassa ainakin maapähkinävoita (harmittaa kun Suomessa ruokakaupoissa niiden valikoima on niin pieni ja kaikissa on sokeria ja suolaa aivan liikaa).

Tekisi mieli kirjoittaa vain pelkkiä hömppäjuttuja, kuten tämä, eikä ollenkaan oikeita artikkeleita (ehdottakaa, mistä haluaisitte minun kirjoittavan!).