tyttö ruudullisessa mekossa, riisihattu kädessä

Kodin feng shui ja muita askareita

Kaikki kevätsuunnitelmat kääntyivät hetkessä ympäri, toimisto vaihtui kotona työskentelyyn (iso respect heille, jotka pitävät yhteiskunnan infrastruktuuria ja kaikkia kriittisiä toimintoja yllä, eivätkä voi työskennellä etänä!) ja kaupungilla kiertely luontoretkiin (odotan vielä hieman lämpimämpää, niin tehdään koko päivän mittaisia retkiä, joille tietenkin otetaan eväät mukaan). Kodin hyvä feng shui tuli erittäin tärkeäksi ja ajankohtaiseksi.

Kodin haluaa nyt olevan mahdollisimman viihtyisä, ihana ja rentouttava (mua välillä ärsyttää meidän koti, mutta täällä on kuitenkin mukavaa), sillä suurin osa asioista tapahtuu sisällä. Ihana karanteenitekeminen ja tunnelma on nyt tärkeää. Mulla on tällä hetkellä paljon askareita mielessä, joita teen vähän myöhemmin keväällä, kun on enemmän aikaa (kandin kirjoittaminen ei peruuntunut tai siirtynyt), mutta haluan jakaa niitä jo nyt.

ruskeat nahkasandaalit auringossa matolla

Vaihdan kasveihin mullat meidän parvekkeella tai takapihalla. Kasvien kanssa puuhastelu, niiden koskettaminen ja mulla tunnustelu on aina maadoittava kokemus, missä muodossa tahansa. Myös kukkien ostaminen piristää ja tuoreet yritit, vihannekset ja hedelmät tuovat hyvää mieltä ja jotenkin nostavat kodin tunnelmaa.

Kuuntelen Antti Aution hieman melankolisia kappaleita tulematta kuitenkaan surulliseksi, ne jotenkin rauhoittavat. (Odotan Sidewaysia – sormet ristissä, että se toteutuisi, jossa hänen on määrä esiintyä).

Haluan lukea enemmän kirjoja, ja suunnittelemme parhaillaan kirjojen tilaamista netistä. Hyvät tarinat, joihin voi uppoutua auttavat!

kaksi keraamista taulua auringossa
Nämä Naamat ostin Lokalista ja ne on tehnyt Armi Teva. En pystynyt tilaamaan näitä etänä, mutta kaupungilla kulkiessani keskityin hyvään etäisyyteen ihmisistä ja Lokalissa ei ollut minun lisäkseni muita vieraita. Koen nyt erityisen tärkeäksi tukea pieniä yrityksiä ja taiteilijoita.

Yritän kerätä taidetta tyhjille seinille (yritän tehdä sen mahdollisimman paljon etänä), sillä taiteeseen investoiminen on aina ihanaa ja arvokasta, oli kyseessä sitten museo tai oma koti. Nyt ei voi oikein käydä museoissa, mutta kotona taide ilahduttaa vähintään yhtä paljon.

Sisustushankinnat, jotka on mahdollista tehdä kotoa käsin: yritän löytää eteiseen maton ja tilata sen, samoin lamppu olohuoneeseen. Kesäksi haluaisin myös hankkia verhot makuuhuoneeseen – toivottavasti sekin onnistuisi etänä.

Pitkät retket luonnossa (toivon todella, ettei ulkona liikkumista kielletä) ovat parasta tekemistä nyt!

Ostin UFF:ilta ihanan kesämekon ja sandaalit, ja nyt larppaan kesää ja kuljen kotona mekko päällä, koska siitä tulee hyvä mieli. Kun minulla on enemmän aikaa, aion sovitella erilaisia asukokonaisuuksia ja miettiä, mitä kaikkea haluan pukea päälleni kesällä.