Kotona jouluksi

Suunnitelmat muuttuivat ja me tultiin jo aikaisemmin kotiin. Ihanaa! Vastassa oli syvä harmaus ja vesisade.

Mä päätin, että teen mahdollisimman monia jouluaktiviteetteja Helsingissä ennen kuin lähden kotiin Itä-Suomeen jouluksi (siellä on onneksi lunta!) sillä pelkäsin, ettei joulumieli tai -rauha tule tänä vuonna, koska olin niin kauan kuumassa, jossa joulu tuntuu vähän vieraalta käsitteeltä.

Olin onneksi väärässä! Olen etsinyt joulumieltä pääasiassa itseni ympäriltä, tekemisestä, hajuista, äänistä ja mauista, ja se on tosi okei ja joskus kaikista tehokkain tapa. Ennen joulua haluan etsiä sitä myös itsestäni; hiljentyä, viettää aikaa perheen kanssa, lukea kirjoja ja vain olla. En haluaisi tehdä mitään tarkkoja suunnitelmia – joulun jälkeen näen sitten kavereita ja teen suunnitelmat uudeksi vuodeksi, mutta en nyt! Aion lainata jonkun suomenkielisen romaanin kirjastosta, koska romaanin lukeminen, vieläpä suomeksi, kuulostaa ihanalta.

Kotona jouluksi: joulutunnelmaa kotona riisipuurolla.

Jouluaktiviteetteja, jotka saavat innostumaan

Oon tänä vuonna suhtautunut hartaudella jouluaktiviteetteihin, sillä joskus ihaniin ja inspiroiviinkin asioihin on suhtauduttava tietyllä vakavuudella. Jokin pienikin asia päivässä kuitenkin riittää; esimerkiksi joululaulujen kuuntelu taustamusiikkina tai jouluiset maut ja tuoksut.

– Joulupuuro! Kävin maistelemassa Way Bakery & Wine Barin ihanaa joulupuuroa tuomaanmarkkinoilla, mutta aion tehdä sitä samalla ohjeella myös itse!

– Joulumarkkinoilla vierailu. Tuomaan markkinat ovat ihanat, samoin myös kaikki pienemmät joulukaupat ympäri Helsinkiä. Olen myös kierrellyt katsomassa mun lempikauppojen joulujuttuja, mikä on mukavaa vaikka ei ostaisikaan mitään!

– Jouluherkut, eli glögi, piparit, joulutortut, Gateaun joulupullat ja joulusuklaat – annan itselleni luvan herkutella, jos se liittyy jouluun.

– Ostin Iittalasta lasiset punaisen sävyiset lasipallot, jotka ihastuttaa. Haaveilen omasta oikeasta joulukuusesta, mutta ei ole järkeä ostaa sellaista muutaman päivän takia. Ensi vuonna sitten!

– Spotifyn valmiit joululaululistat. En yleensä ole joululaulufani, mutta nyt ne tuntuu ja kuulostaa ihanilta. Olisin myös halunnut käydä jossakin joulukonsertissa, mutten ole kerinnyt.

– Kynttilöiden polttaminen ja erityisesti mehiläisvahakynttilät, jotka ostettiin Tuomaan markkinoilta. Ne tuoksuu ihanasti hunajalle.