Lisää energiaa

Tyttö vaaleassa takissa aurinkoisessa metsässä.

Miten odotankaan kevättä! Kuvittelen lämpimän kallioiden jalkojen alle, auringon, joka paahtaa olkapäitä ja meren, joka näyttää ystävälliseltä kimalluksessaan. Kuvittelen, että silloin olen energisempi sängystä noustessani, vähemmän väsynyt päivisin tai en väsynyt ollenkaan, ja iltaisin jaksan vielä tehdä asioita töiden jälkeen. Tässä kuvitelmassa en muistanut, että energisyys ei kuulu pelkästään kevääseen ja kesään vaan pitäisi olla normaali jokapäiväinen asia.

Huomasin, että olen väsynyt: työntekoon, tiettyyn epävarmuuteen ja risteileviin ajatuksiin, niinkin turhamaiseen asiaan kuin vaatevalikoimaani, josta päädyin aina ottamaan samat vaatteet päälle aamuisin, ja kasvojeni ihon oikutteluun. Tiedän, että energisempi olo on saatavillani, mutta se ei vain ole saatavillani, kun olen keskittynyt liian kauan pelkkään suorittamiseen ja työntekoon. Pienet ja yksinkertaiset asiat ovat korvaamattoman tärkeitä, kuten terveellinen itse tehty ruoka, hyvin nukutut yöt ja viikkojen välissä olevat vapaapäivät, jolloin ei saa työskennellä.

Kyllästyin väsyneeseen mielentilaani ja nyt haluan aloittaa penkomaan elämääni, rutiinejani ja ajatuksiani, koska en halua olla vähän väsynyt koko ajan. Kaiken turhan poistaminen auttaa, mutta tärkeää on todella miettiä, mitä jää tai tulee tilalle.

Tässä epätäydellinen, mutta erittäin tärkeä lista päätöksistä, joita tein:

– Liikutan kehoani jotenkin joka päivä. Sen ei tarvitse olla hikiliikunta, vaan venyttelykin lasketaan.

– Luen kirjaa silloin, kun aiemmin olisin selannut instagramia.

– Syön enemmän kasviksia.

– Yritän keskittyä enemmän tapaan, jolla puhun itselleni. Haluan sen olevan jossakin kohtaa samanlaista kuin oikein hyvälle ystävälle keskustelu.

– Asetan itselleni lomapäiviä, joina on lupa laiskotella ja olla tekemättä mitään, jos ei huvita.

En usko tämän projektin loppuvan aivan kohta, mutta olkoon se tavoitteeni tälle vuodelle.

Vaalea huojuva heinä rannalla.