Luontoon

Toimistossa olen kaivannut paahteiseen kesäilmaan, ulos luontoon, rannoille ja rantakallioille, hengittämään raikasta ilmaa. Ulkona on lähes aina, säällä kuin säällä, parempi kuin sisällä.

Luonnossa mieli lepää ja rauhoittuu paremmin kuin missään muualla ja samalla stressi ja kiire unohtuu. Mä olen nykyään huomannut kaipaavani useammin kotiin Itä-Suomeen, missä todella on hiljaista ja paljon luontoa ja metsää ympärillä.

Luonnossa mä hengitän syvempään, ilma on raikkaampaa ja asiat laittaa silloin oikeaan perspektiiviin. Välillä melu ja jatkuva kiire, jonka näkee muista ihmisistä sumentaa ajattelua ja saa jotkin asiat vääristymään; kiireen ja stressin korostumaan.

Siksi olisi tärkeää käydä luonnossa. Ei tarvitse viipyä pitkään, kun huomaa jo luonnon rauhoittavan ja parantavan vaikutuksen. Ihminen on pohjimmiltaan leikkisä ja tietty tasapaino tulee säilyttää työn ja vapaa-ajan välillä. Kesä on luonnostaan aikaa, jolloin ihminen keskittyy intuitiivisesti hyvältä tuntuviin asioihin ja pieneen leikkisyyteen ja luonto tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia.

Parhaita luonto- ja seikkailukohteita Helsingin lähettyvillä:

Helsingin saaristo
Nuuksion kansallispuisto
metsä omalla takapihalla ja lenkkipolut Herttoniemessä
Hanko ja Turun saaristo ja siellä kiertelevä pyöräreitti

varjoinen metsätie, joka johtaa meren rannalle
rantakalliota ja merivettä, jonka pinnan alla vihreää levää