aamupala aurinkoisella pöydällä

Tasapainoa

Eilen kävin juoksemassa ja söin heti perään kaksi laskiaispullaa, nukuin hieman pidempään aamulla, vaikka tiesin, että unirytmin pitäisi olla samanlainen jatkuvasti, valitsin ottaa tenttiin lukemisen rennosti ja siirsin yhtä työasiaa edemmäksi.

käsi ojentuu ottamaan pöydältä juomalasia

Aloitin lukemaan terveellisestä elämästä ja ruokavaliosta kertovia e-kirjoja: inspiroiduin valtavasti, mutta samalla säikähdin, olisiko minun hylättävä kaikki vanhat paheeni herkuttelijana, jotta voisin onnistua noudattamaan elämäntapaa, josta kirjoissa kerrottiin (tai kokonaan uutta, parempaa elämää). Luiskahdin ajattelemaan hyvää, terveellistä ja onnelista elämää suorittamisena, joka pyörisi liikunnan ja ruuan ympärillä (ruoka ja syöminen on ihanaa, rakastan herkutella, käyttää oikeaa kermaa, voita ja suolaa ruuan laitossa, juon viiniä ja syön herkkuja).

Onnellisuus tai terveellinen elämä ei tarkoita herkuista kieltäytymistä tai loputtomia rajoituksia. Saan käyttää voita ja kermaa, syödä karkkia leffateatterissä ja olla säästämättä yhtäkään myöhemmäksi ja juoda viiniä iltaisin. Kysymys on tasapainosta. Päätin alkaa toteuttamaan kirjoista löytämiäni reseptejä ja vinkkejä hitaasti ja osittain säilyttäen samalla omat paheeni, jotka ovat niin rakkaita – söin mun laskiaispullat ja kaadoin lasiin Japanista tuotua umeshua.

Tärkeintä on pysyä pehmeänä itselle ja muille. Elää pienistä yksityiskohdista, eikä isoista tapahtumista, nauttia perjantaipulla ja tehdä aamupalaksi tuorepuuroterveyspommi, käydä liikkumassa töiden jälkeen ja unohtaa tentteihin lukeminen, koska se tuntuu hyvältä.

Kate Moss by Bruce Weber, via Pinterest

Mä uskon, että yksinkertaisuus ja tietynlaisiin perusasioihin pureutuminen on hyvinvoinnin ja tasapainoisuuden edellytys ja tärkeintä. Liikuta kehoasi mahdollisimman usein, oli se sitten joogaa, hikiliikuntaa salilla tai kävely metsässä, syö yksinkertaista itsetehtyä ruokaa (herkutteluun pätee sama ajatus), pysy leikkisänä, halaa ystäviäsi ja perhettäsi, lue hyvää kirjaa ennen nukahtamista ja venyttele.

Pääkuva ja 2. kuva via Pinterest, kuuvajat ei tiedossa.