Ultimaattinen joulun viihdelista

Loppuvuodesta saa olla väsynyt – saa tehdä mieli vain makoilla, olla tekemättä mitään, paitsi syödä, ja katsoa telkkaria. Mun joulun ajan aktiviteetit koostuvat yllä mainituista. Oon myös lainannut pari kirjaa, jotka aion lukea lomalla. Mä oon nyt koonnut ultimaattisen joulun ja loppuvuoden ajan listan kaikesta ihanasta, jota mahdollisesti jaksaa tehdä; kirjoista, elokuvista, syömisestä, musiikista ja podcasteista! Ihanaa joulunaikaa!

Lukemista

Tuulen Viemää by Margaret Mitchell

Yöpöydällä tällä hetkellä super-romanttinen USA:n etelävaltioihin sisällissodan aikaan sijoittuva rakkaustarina, joka on ihanan koukuttava kirja, joka sopii jokaiseen hetkeen mökille, kotiin, välipalaksi ja iltalukemiseksi

Argonautit by Maggie Nelson

”Kuten kreikkalaisen mytologian Argo-laivalla purjehtijat, argonautit, pitkän matkansa aikana osa osalta rakentavat laivan kokonaan uudelleen mutta saavuttavat sataman samannimisellä laivalla, mekin purjehdimme elämän ja rakkauksien läpi säilyttäen nimemme ja identiteettimme mutta vähä vähältä kokonaan muuttuen.”

Argonautit on toinen kirja mun lukulistalla tällä hetkellä. Maggie Nelson kirjoittaa omasta historiastaan ja tunteistaan tässä hieman kummallisessa, mutta mielenkiintoisessa kirjassa. Varmasti ajatuksia herättävä teos joulun välipäiviksi.

Late Bloomers by Eveliina Nieminen

Late Bloomers on hulvaton lyhyistä tarinoista koottu kirja, josta pidän kovasti. Se kertoo ylisuorittajista, jotka eivät todellisuudessa saavuta sillä mitään. Välillä kirja antaa ihanat naurut ja välillä on niin samaistuttava, ettei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Herättää ajatuksia myös omasta toiminnasta!

The Land Where Lemons Grow by Helena Attlee

Joskus haaveilen ikuisesta kesästä tai ainakin vähän leudommista talvista. Italian sitrushedelmien historiaa ja hedelmiin liittyviä tarinoita, juonittelua ja kokonaista kulttuuria kuvaava kirja on ihanan informatiivinen, mutta samalla mielenkiintoinen ja miellyttävä lukea. The Land Where Lemons Grow tuo kesän paksujen peittojenkin alle!

Room to Dream by David Lynch ja Kristine McKenna

Room to Dream on David Lynchin monikerroksinen elämäkerta ja muistelma, joka rakentaa ihania polkuja Lynchin menneisyyden ja hänen tuotantonsa välille. Suosittelen lukemaan tämän ja samalla katsomaan Twin Peaksia!

Katsottavaa

Twin Peaks

Twin Peaksissa ihastuttaa 90s estetiikka ja kahvilat, joista tulee mieleen kissaten -kahvilat Japanista. Twin Peaksista saa myös harmitonta ja mukavaa jännitystä joululomaan1

Victoria

Victoria on brittisarja, joka kertoo nuoresta kuningatar Victoriasta. Sarja saattaa olla vaikeaa löytää katsottavaksi, mutta välillä sitä on nähnyt jostakin myös Suomessa, jos ei ole onnistunut kaivelemaan sitä internetistä jotenkin muin keinoin. Victoria on täynnä ihanaa pukuloistoa ja palatsien ylenpalttista ja yltäkylläistä sisustusta, juhlia, draamaa ja vähän juonittelua. Parasta viihdettä lomailuun!

Little Women

Little Women on odotettu elokuva, joka on vihdoin tulossa teattereihin 25. joulukuuta. Tarina perustuu saman nimisiin kirjoihin ja on ihastuttava kertomus nuorten naisten elämästä ja samalla onnistuu käsittelemään vakavia aiheita tasa-arvosta, naiseudesta ja oman tien kulkemisesta! Elokuvan näyttelijäryhmä on täynnä ihania nimiä ja lahjakkuuksia: Timothée Chalamet (jos et ole vielä katsonut ’Call Me by Your Name’ niin lisää se myös listallesi), Emma Watson, Saoirse Ronan, Laura Dern ja huikea Meryl Streep.

Kuuntelemista

Tuplakääk

Ihanan viihdyttävä Tuplakääk on joululomalle taatusti sopiva! Julkkisjuorut ovat mehukkaita ja lopulta huomaa, että ne kiinnostavat paljon aiempaa enemmän, kun Kirsikka ja Enni kertaavat niitä yhdessä. Naurattaa joka kerta!

Beaty Snacks

Beauty Snacks on ihana kauneuspodcast, jossa saa todella hyviä vinkkejä alan ammattilaisilta ja tietysti kuulee mielenkiintoisia juttuja kiinnostavien ihmisten elämästä!

Vihmeen joululista

Vihmeen joululista on sopiva jokaiseen hetkeen joulun aikana; juhliin ystävien kanssa, taustamusiikiksi pipareiden leivontaan tai sängyssä loikoiluun!

Syötävää

Perinteiset jouluiset maustekakut

Maistelin Tuomaan Markkinoilla ihanaa maustekakkua ja nyt tekisi mieli tehdä sellainen itse. En yleensä ole hirveä kuivakakkujen fani, mutta onnistuessaan ne on ihanan meheviä ja perinteisiä jouluherkkuja.

Glögiskumppa eli glumppa

Hyvin helppo ja raikas joulujuoma: kaada lasin pohjalle hieman glögitiivistettä ja päälle hyvää kuohuvaa. Jos haluat vahvemman joulujuoman, glögitiiviste voi olla terästettyäkin. Mun mielestä esimerkiksi perinteinen Marlin glögitiiviste voisi toimia erittäin hyvin, mutta hieman vähemmän makeaa juomasta voi tehdä käyttämällä esimerkiksi Blossan glögitiivistettä, joka ei taida olla aivan niin makeaa.

Paahdetut mantelit

Paahdetut mantelit pieneen naposteluun niin päivälle kuin jouluyöhönkin. Hyviä manteleista tulee, kun sekoittaa joukkoon hieman suolaa, oliiviöljyä ja joitakin yrttejä ja paahtaa niitä 180 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Todella nopeaa ja herkullista!

Täältä pääset lukemaan ajatuksia lomasta ja listan jouluaktiviteeteista, jotka innostavat nyt.