Vaikeinta on aina lähteminen

Mä rakastuin Uuteen-Seelantiin, kun vuorten ääriviivat piirtyi horisontissa vasten auringonlaskun punaisen ja oranssin eri sävyjä. Rakastuin elämääni täällä, kun nauroin kavereiden kanssa autossa ja taustalla soi joku radiohitti. Mä olen tavallaan onnellinen siirtyessäni eteenpäin ja iloinen siitä, että oon lähempänä taas kotia, mutta hitto kyllä vaikeinta on aina lähteminen!

Ulkomaille muutto ei ole kaikille, mutta mä oon kokenut, että se on antanut mulle aivan valtavasti, vaikka totta kai se on tosi rankkaa; kaiken tutun jättäminen, ja sitten kun on rakentanut elämän toisaalle, rakastunut siellä tapaamiinsa ihmisiin ja paikkoihin, täytyy lähteä.

Seuraavat kaksi viikkoa mä vietän Uudessa-Seelannissa eteläsaarella roadtripaten, sitten kolmeksi viikoksi Australiaan, viikoksi Balille ja lopulta kahdeksi viikoksi Japaniin. Kotona olen juuri ennen joulua, koska meidän matka takaisin kulkee koko Venäjän halki transsiperian junalla!

Mä en aiemmin ole osannut kuvitellakaan, että saisin tällaisen mahdollisuuden tavata uusia ihmisiä ja nähdä näin monia upeita paikkoja, mutta silti taas uusien muutosten edessä tunnen itseni kovin voimattomaksi ja uupuneeksi. Aina helpoin vaihtoehto olisi jäädä ja pysyä siellä, missä tuntuu turvalliselta, mutta lopulta muutos on se, mikä kasvattaa ja vie eteenpäin. Vain sitä kauttaa oppii tuntemaan sen, mikä on just itselle parasta.

Mä olen kiitollinen ja uupunut! Uupunut, koska muutos on taas väistämätön, enkä pysty saamaan kuluneita kuukausia enää ikinä samanlaisina takaisin; pienen kaaoksen keskellä huomaan, etten pysty kontrolloimaan asioita. Oon niin valtavan kiitollinen siitä, mitä olen kokenut ja mitä tulen vielä kokemaan!

  1. Muista pitää noin pitkällä matkalla lepopäiviä! Reissaaminen paikasta toiseen on kuitenkin myös rankkaa 😀 Pelkästään viikon reilauksen (okei olin yksin mut anyways) jälkeen olin aika poikki, kun oli käynyt jo niin monessa paikassa 🙂 eli pidä huolta siitä, että vaikka olis sikana kaikkea siistiä nähtävää, nii pidät myös ihan kunnon lepopäiviä

    1. Hehe, täytyy kyllä muistaa tää! Nyt eteläsaarella on niin lyhyt aika ja aika tiukka aikataulu, mut sit Australiassa viimestään 🙂 Ollaan onneks suunniteltu pelkkiä rantapäiviä meille! En malta oottaa, et pääsen lämpimään täältä 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *