Loma Samoalla

Kattava matkaraportti Samoalta!

Vietin lomani Samoalla rannalla maaten, kirjoja lukien ja pikkuisen sairastaen ja näin ja koin asioita, joita en pystynyt kuvittelemaankaan vielä jokin aika sitten (tuskin tiesin Samoan olemassa oloa silloin).

Samoa oli kuuma ja kostea (tunsin oloni lähes koko ajan tahmeaksi hiestä, aurinkorasvasta ja suolavedestä), elin käytännössä pelkissä bikineissä ja taisin syödä kalaa joka päivä. Hedelmät olivat taivaallisen hyviä (kaipaan jo nyt pieniä ja pulleita banaaneja) ja aurinko suorastaan polttava (mä en palanut!).

Pelkillä välttämättömyyksillä eläminen oli parasta ja tunsin loman loputtua olevani totaalisen rentoutunut ja halusin takaisin kotiin (paras tunne loman lopussa). Päivän rutiini rakentui ruokailuista ja niiden välissä tapahtuneista satunnaisista matkoista jonnekin lähiympäristöön, mutta pääasiassa rannalla oleilusta kirjan kanssa.

Samoa on köyhä valtio, jossa sua saatetaan tuijottaa kuin olisit eri planeetalta, mutta ihmiset ovat valtavan ystävällisiä ja vieraanvaraisia, vaikka yhteistä kieltä ei välttämättä aina ollutkaan. Mä rakastin nukahtaa ja herätä aaltojen kohinaan ja nautin valtavasti aamupalasta, joka tarjoiltiin suoraan eteesi jokainen aamu (luksusta!).

Opin myös elämään pienen kaaoksen keskellä: toisena päivänä mua pisti jalkaan jokin iso ampiainen, joka aiheutti jonkin allergisen reaktion ja kuumeilu saarella, jonka terveydenhuollosta en ollut aivan varma oli hieman pelottavaa ja sai mut tuntemaan itseni heikoksi henkisesti ja fyysisesti. Vietin lopulta onneksi vain yhden päivän lähes kokonaan sängyssä.

Samoa on paratiisi, jota en kuvitellut koskaan näkeväni. Siellä vallitsi jonkinlainen autuas ja uninen tunnelma, joka tarttui. En juuri katsonut kelloa, unohdin mikä päivä oli menossa ja säätiedotuskin selvisi aina pelkästään ulos menemällä. Myös elämä ilman varsinaista jatkuvaa hyvää internetyhteyttä oli ihanaa. Tuudittauduin päivien hitauteen nopeasti ja elin saaren rytmissä; aikaisin ylös ja aikaisin nukkumaan. Se oli juuri sitä mitä tarvitsin!

loma Samoalla
loma Samoalla
loma Samoalla