Mystinen Islanti

Kävin pienellä lomalla Islannissa helmikuun lopulla, jolloin kukaan ei tiennyt vielä mitään globaalista kriisitilasta, joka pysäyttäisi kaiken vain vajaan kuukauden myöhemmin. Palaan Islantiin kuvien kautta. Muistelen matkaa nyt erityisellä lämmöllä ja toivoisin kaikkien näin katselevan vanhoja matkakuvia – en kannustaakseni matkustamaan tai lisäämään lentoliikennettä, vaan ihan vain nauttimaan ihanat matkat uudelleen.

Tältä Islannissa näytti.

Lennettiin Reykjavikiin torstaina ja jouduttiin palaamaan jo sunnuntaina, sillä minulla oli töitä, mutta kerkesimme ajaa autolla kaksi päivää, käydä uimassa ja syömässä. Oli ihanaa! Nautin lomasta sillä hetkellä valtavasti, sillä arki oli silloin todella kiireistä.

Kierrettiin muutamalla kirpputorilla (Reykjavikissa on monia ihania, mutta pääsääntöisesti ne ovat aika kalliita.) ja käytiin juomassa viiniä ja syömässä kakkua minun ja siskoni lempikahvilassa. Ostettiin myös islantilaiset korvapuustit, jotka eivät suuresti eroa suomalaisista versioista, mutta olivat silti todella hyviä!

Lauantaina ajettiin autolla Islannin etelärannikolla, paistoi aurinko, nähtiin hevosia ja lampaita, ja vesiputouksia. Ajomatka oli kaunis ja ihana! Pysähdyttiin välillä syömään edelliseltä illalta tähteeksi jäänyttä pitsaa ja juomaan kahvia, käveltiin ja juteltiin mitä mieleen tuli. Nyt tuntuu, että arvostan tuota yhteistä aikaa vielä enemmän, kuin tuolloin osasin.

Ilta-aurinko värjäsi kaiken kultaiseksi matkalla takaisin ja toivoin, että voisin jäädä pidemmäksi aikaa. Illalla käytiin vielä syömässä ravintolassa, jossa söin jotakin perinteistä islantilaista kalaruokaa, joka oli todella hyvää.

Emme tehneet tuolla lomalla mitään niin erityistä, mutta nautin siitä valtavasti ja nyt tuo pitkä viikonloppu tuntuu todella tärkeältä. Odotan pääseväni takaisin, mutta olen kiitollinen myös pystyessäni katselemaan kuvia ja palaamaan niiden välityksellä Islantiin.

Tästä pääset lukemaan artikkelin Islannista, ensimmäiseltä matkaltani sinne.