Pieni Tokio-opas

Viimeiset neljä päivää oon kiertänyt Tokion eri alueita, ihastellut ihmisten ystävällisyyttä ja hämmästellyt mitä ihmeellisempiä ruokia, ihmismerta ja miljoonakaupungin kauneutta. Täällä on ihanaa!

Vaikka Tokiossa ei juuri näe kulttuurin ja kaupungin kehitystä (paitsi vanhat temppelit ja ehkä hautausmaat, ja yhtenä ainoista alueista Yanakan temppelit selviytyivät toisesta maailmansodasta) on se silti todella kaunis kaikessa erilaisuudessaan. Kaupunki on hyvin siisti (näin työntekijöiden luuttuavan käsiluutulla metroaseman lattiaa ja raaputtavan siihen liimautunutta purukumia pois) ja yksityiskohtainen. Tyyliin kuuluu isot johtorykelmät, jotka kulkevat talojen välissä (niitä ei ole piilotettu maan alle kuin Suomessa), kasveja puskee milloin mistäkin esille (yleensä siististi leikattuja) ja vaaleanpunaiset ruusut beigeä betoniseinää vasten olivat ihastuttavia! Talot myös näyttävät siltä kuin ne olisi heitetty aivan minne sattuu. Välillä näytti siltä, ettei kaavoitusta tai yhteistä tyyliä ollut ollenkaan, vaan pienet liikkeet ja kodit olivat sekaisin, samoin eri muotoiset ja väriset talot.

Neljä päivää ei millään riitä Tokion näkemiseen ja minusta tuntuukin, etten kerinnyt nähdä yhtään mitään, mutta rakastin kaupunkia silti ja toivon voivani joskus viipyä pidempään. Jaan nyt pienen Tokio-oppaan mun lempipaikoista!

Yanaka

Yanakassa näkee vangittuna jotakin vanhaa. Alueella on valtava hautausmaa, joka ei ole yhtään niin kolkko kuin suomalaiset hautausmaat, vaan ihanan avoin ja jotenkin levollinen. Yanakassa löytyy paljon vanhoja temppeleitä, koska alue on yksi ainoista, joka selvisi toisen maailman sodan pommituksista. Alue on todella kaunis, ja tunnelma ihana! Rakastin vanhoja taloja ja erilaisia yksityiskohtia kaduilla. Autoja ei kapeammilla kaduilla juuri ollut ja ihmiset ajoivat paljon polkupyörillä!

Shimokitazawa

Toinen alue, josta pidin kovasti! Shimokitazawa on vintage -paratiisi, joka on pullollaan ihania vintagekauppoja (etsi ihania villakangastakkeja ja trenssejä, villapaitoja ja vähän jotakin erikoista tai hurjaa). Täällä voisin kiertää loputtomiin, mutta kukkaroni on ehdottomasti toista mieltä!

Shirubee

Shimokitazawassa sijaitseva izakaya-ravintola Shirubee oli ihanan rento ja sympaattinen. Japanilaisia tapaksia, hyviä viinejä, umeshua, sakea, olutta ja drinkkejä. Täällä olisin voinut viettää iltaa ja nauttia umeshua pitkään!

Tatemichya

Toinen izakaya-ravintola Shibuyassa! Savuinen rock’n’roll -henkinen paikka, jossa soi japanilainen rock -musiikki (ihanaa ja hauskaa) ja ruoka oli todella hyvää.

Tokyo City Flea Market

Shinagawassa on aina viikonloppuisin todella iso kirppari, joka on myös oikea paratiisi! Tavara on todella halpaa ja sitä on paljon. Löytyi paljon kirjoja, elektroniikkaa, keramiikkaa, vaatteita ja taide-esineitä. Täällä olisi kulunut pitkään aikaa, jos olisi jäänyt penkomaan aivan kaiken.