Roadtrip: Lake Taupo ja Rotorua

Tehtiin ensimmäinen roadtrip Uuden-Seelannin pohjoissaarella viime viikonloppuna. Nähtiin vesiputouksia, hurjan kirkasta ja sinistä vettä, höyryäviä geotermisiä alueita, miljoonia lehmiä ja lampaita ja yksi mieletön kuuma lähde. Silmät oli pudota päästä monta kertaa.

Vuokrattiin perheauto -tyylinen paku Aucklandin lentokentän läheltä ja aloitettiin matka perjantaiaamuna yhdeksän aikoihin suuntaamalla Hamiltoniin. Satoi, vasemman puoleinen liikenne jännitti ja vilkku ja tuulilasinpyyhkijät menivät sekaisin.

Meidän reitti oli Auckland, Hamilton, Waitomo, Taupo ja Rotorua. Tämän ehti nähdä hyvin yhdessä viikonlopussa, mutta jos haluaa tehdä enemmän, pysähdellä ja mennä hitaammin, aikaa olisi varmasti voinut käyttää vielä päivän lisää.

Hamilton ja Waitomo

Hamiltonissa pysähdyttiin vain kahvilla (suosituksena the River Kitchen, me ei mahduttu sisälle, mutta paikka näytti todella miellyttävältä ja ruoka herkulliselta). Waitomossa on hohtavia toukkia täynnä oleva luola, joka oli ihmeellinen näky. Hiljainen luola, jonka katossa olevat toukat hohtivat kuin tähdet sai mielen tyyneksi.

Waitomosta noin 40 minuutin ajomatkan päässä on Marokopa Falls. Nauti matkasta; katsele tien sivuilla kohoilevia metsiä ja vuoria, kukkuloita, joiden sivuilla laiduntaa lehmiä ja lampaita ja ihastele loputonta vihreyttä (myös talvella). Vesiputous oli iso ja ihmeellinen ja sen viereen taisi olla mahdollista kävellä aivan lähelle. Polku perille oli kapea ja molemmin puolin kasvoi palmuja ja puita, ja puiden rungoilla sammalia ja pienempiä kasveja.

Lake Taupo ja Rotorua

Waitomosta jatkettiin Taupolle, jossa yövyttiin ensimmäinen yö. Koska Uudessa-Seelannissa on nyt talvi, on hyvä ottaa huomioon, että aurinko laskee jo puoli kuuden aikoihin ja kuudelta on jo pimeää. Me varattiin meille kuudelle hengelle sopiva asunto, joka oli todella mukava ja hyvä valinta ainakin ensimmäiselle kerralle.

Lake Taupo on isoin järvi Uudessa-Seelannissa ja rantakallioissa on maorien vanhoja kaiverruksia, joita pääsee näkemään vain vesiltä käsin. Huka Falls on hyvin lyhyen ajomatkan päässä (kävellenkin pääsee) ja samalla kannattaa käydä katsomassa Craters of the Moon. Huka Falls on koski, jonka vesi on aivan turkoosia ja Craters of the Moon geoterminen alue, jossa maasta nousee paljon höyryä (vähän kuin Islannissa).

Matkan varrella on aina näkynyt lehmiä ja lampaita, vihreys huumaa silmiä ja vuoria on kaikkialla.

Illalla ennen pimeää käytiin vaeltamassa Redwoods -metsässä, joka on Rotorualle istutettu valtavien punapuiden metsä. Laskeva aurinko siivilöityi puiden välistä ja sai kaiken kultaiseksi!

Rotorualla yövyttiin pienessä cabin -tyyppisessä mökissä, jossa ei ollut internet-yhteyttä (virkistävää!). Wai-O-Tapu on vähän matkaa Rotorualta takaisin kohti Taupoa oleva iso geoterminen alue, jossa on eri värisiä kuumia altaita ja geysir. Käytiin katsomassa kaikki ja ne oli mielettömän hienoja! Ehkä vähän samanlaisia kuin Islannissa, mutta täällä näkyi enemmän eri värejä.

Viimeisenä oli Kerosene Creek, luonnonvarainen kuuma lähde, johon pystyi mennä uimaan. Vesi oli ihanaa ja paikka lumoava (niin lumoava, että lopulta unohdin uimapukuni sinne, nyt harmittaa, mutta kannatti silti käydä!).

Roadtrip: Lake Taupo
Roadtrip: Wai-O-Tapu:n kuuma allas Rotorualla
Roadtrip: Rotorua, Redwoods -metsän laidalla
Roadtrip: nainen kuumassa lähteessä Rotorualla
Roadtrip: Kerosene Creek kuuma lähde Rotorualla
Roadtrip: Redwoods metsää Rotorualla