Villa Solgården

Viime kesänä minä ja O käytiin Hangossa meidän pyöräretken yhteydessä ja yövyttiin Villa Solgårdenissa.

Villa Solgården on toiminut bed & breakfast -tyylisenä majoituspaikkana Hangossa vuodesta 1904 ja nyt siellä on tilaa 32 vieraalle. Päärakennuksessa on 13 kahden hengen huonetta ja Lilla Solgårdenissa on kolme, joissa on omat kylpyhuoneet ja wc:t. Paikasta tulee mieleen ihanat boutique hotellit!

Tunnelma on kodinomainen ja jotenkin hyvin yksinkertainen ja mutkaton. Siellä teki mieli tarkkailla paikan asukkaita ja nauttia ulkoilmasta (ovet olivat päivän auki) pihalla, jossa luonto tuntui olevan lähellä. Solgårdenista sai myös vuokrata pyörän, jos halusi. Me emme kerinneet, sillä viivyimme vain yhden yön, mutta Hangon tutkiminen pyörällä olisi ihanaa!

Solgårdenissa tunnelma oli rauhallinen ja lämmin, aamupala oli todella hyvää ja valikoima oli tarpeeksi laaja (ei liian ylenpalttinen vaan yksinkertainen ja tuoreista raaka-aineista tehty) ja huone viihtyisä. Ei ollenkaan haitannut, että kylppäri ja wc olivat yhteisiä muiden asukkaiden kanssa (sillä niitä oli muutamat ja ne olivat todella siistejä ja kylppärit oli varustettu shamppoilla, hoitoaineilla ja pesuaineilla). Sisustus oli ihana, juuri sopiva saaristoon ja kesälle omistettuun majoituskohteeseen.

Mä tulen aina muistamaan tuoreen aamupalan, raikkaan ilman, kodikkaan tunnelman ja pienen, yksinkertaisen, mutta todella mukavan huoneen, jossa yövyimme.

Villa Solgården -rakennus ja etupihaa.
Yksityiskohta Villa Solgårdenissa.
Villa Solgårdenin eteisessä oleva asetelma.
Hangon rannikon pieni saari matkalta Villa Solgårdeniin.