Helsingin ravintolat, joissa vierailua himoitsen

Helsingistä löytyy nykyään niin paljon ihania ravintoloita, joissa haluaisin käydä. Yhä useammat kiinnittävät huomiota ekologisuuteen, hävikkiä pyritään vähentämään ja monet ovat myös luopuneet kokonaan liharuokalajeista. Tykkään!

Monelt ravintolat ovat ottaneet vaikutteita ulkomailta, mutta suomalaisia makuja sovelletaan hyvin kekseliäästi ja myös todella erikoiselta kuulostavia ainesosia ei nykyään pelätä käyttää (esimerkiksi Ravintola Grön tarjoaa kuusen käpyjä, joita on liotettu omenaviinietikassa ja tarjoillaan kaviaarin, liverin, juurisellerin ja smetanan kanssa, so interesting!).

Ravintola Grön

Grön perustuu ajatukselle sesongin raaka-aineiden käyttämisestä ja ne määrittävätkin menujen sisällön. Ravintola keskittyy kasvipohjaisiin annoksiin ja tarjoaa kaksi menua, joista toinen on kokonaan vegaani. Grön:in innovatiiviset annokset saavat veden kielelle, ja ravintolalle myönnetiinkin tänä vuonna Michelin tähti.

Grön kertoo myös keskittyvänsä skandinaavisiin, villeihin, sesongin luomutuotteisiin, mikä kuulostaa aivan ihanalta.

Albertinkatu 36, 00180 Helsinki
ti-la 17-24

Ravintola Ragu

Ragu kertoo käyttävänsä inspiraationa skandinaavista keittiötä, mutta myös italialaisia ruokaperinteitä ja viinejä. Ragussa nämä kaksi keittiötä yhdistyvät luoden mielenkiintoisen ja puoleensa vetävän kombon.

Ravintolasta löytyy perinteinen á la carte -lista ja myös kolmen, neljän tai viiden ruokalajin menuja, joissa he tykkäävät nostaa esille pientuottajia, luomuraaka-aineita ja sesongin tuotteita. Ragun baari on juuri sopiva rennompaan illallistamiseen tai yhden (tai parin) viinilasillisen nauttimiseen. Sisäpihalta löytyy myös terassi!

Ludviginkatu 3-5, 00130 Helsinki
ma-la 17-24

Lonna

Lonnan saarella ravintola palvelee toukokuusta syyskuuhun, eli on aivan täydellinen kesäkohde! Saari on ihana pieni idylli vain todella lyhyen lauttamatkan päässä Helsingin keskustasta.

Ravintolan menu elää paljon sesongin ja saatavuuden mukaan, eikä sitä olekaan mahdollista nähdä kuin paikan päältä (lisää pienen jännityksen ruokailukokemukseen!). Tarjolla on aina liha-, kala- ja kasvisvaihtoehtoja alku- ja pääruoiksi sekä muutama jälkiruoka.

Plussana Lonnasta löytyy myös sauna, jonne voi ostaa kahden tunnin saunavuoroja, eli voi mennä vaikka syötyä saunomaan, mikä kuulostaa aivan mielettömän ihanalta!

Lonnan saari
touko-syyskuu ma-la 12-21, su 12-15

Way Bakery and Wine Bar

Way Bakery and Wine Bar on leipomo, ihana aamiaispaikka, lounasravintola ja viinibaari samassa paketissa. Menut löytyvät erikseen leipomolle, lounaalle ja viinibaarille. Ravintola keskittyy tuoreisiin, sesongin raaka-aineisiin, parhaisiin leikkeleisiin ja viineihin.

Leipomo-ravintola on ihanan pieni ja kotoisa ja sopiva rentoon illanviettoon tai pieni upgrade lounastauolle.

Agricolankatu 9, 00530 Helsinki
ma-to 8-22, pe-la 8-24, su 9-16

 

Kolme ensimmäistä kuvaa Ravintola Grön ja kolmas Way Bakery and Wine Bar.

lähikuva kaaleista
valkea ruoka-annos valkealla lautasella
lähikuva ruoka-annoksesta lautasella
lajitelma pieni ruoka-annoksia pöydällä ja käsi ojentuu ottamaan yhdestä