Mustikka karhunvatukka galette

Galette on ihanan yksinkertainen, ranskalainen ja vähän rustiikkinen (täydellinen siis). Sen voi tehdä suolaisena tai makeana ja täytteeksi käy melkein mikä vaan. Omassa galettessani oli mustikoita ja karhunvatukoita ja tarjoilin sen vaniljajäätelön kanssa. Marjat olivat vielä tähän aikaan vuodesta pakasteita (en muuten malttaisi odottaa tuoreita mansikoita), mutta odotan innolla, että voin kesällä leipoa galetten tuoreista marjoista!

Mustikka karhunvatukka galette

Taikina:
4 1/2 dl jauhoja
1 1/4 dl maissitärkkelystä
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
220g voita
1/2 dl kylmää vettä

Täyte:
1/2 l mustikoita
1/2 l karhunvatukoita
puolikkaan sitruunan mehu
1 1/4 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja (pakastemarjoille 1 1/4 dl)

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään ja nypi kuutioitu kylmä voi joukkoon. Nyt taikinan pitäisi näyttää hieman rouhemaiselta. Lisää joukkoon vain sen verran vettä, että taikinasta tulee kiinteää. Kääri sitten taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi. Jos haluaa erityisen rapean pohjan, kannattaa taikinaa pitää jääkaapissa yli yön.

Sekoita kaikki täytteen aineksen keskenään. Pakastemarjoja ei kannata sulattaa.

Kauli taikinasta kaksi isoa tai kahdeksan pientä pyöreää, noin puolen sentin paksuista taikinalevyä. Levitä pohjille täytettä niin, että reunoille jää reilusti tilaa. Taita reunat täytteen päälle ja voitele ne kananmunalla ja ripottele päälle vähän sokeria.

Paista galettet keskitasolla, isoja noin 45-50 minuuttia ja pieni noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Anna vähän jäähtyä ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *