ranskalainen päärynäkakku ja kermaa

Ranskalainen päärynäkakku

Muutama päivä sitten löysin taivaallisen ohjeen ranskalaisesta päärynäkakusta! Olen ollut hulluna päärynöihin viimeaikoina, niiden mehukas makeus maistuu ihanan raikkaalta, mutta samalla todella hunajaiselta ja jotenkin kesältä.

Päärynän maku on ihanan mutkaton ja toimii todella hyvin kakussa, jonka taikinaan sekoitetaan kermaviiliä. Teen tätä varmasti monta kertaa ja syödessäni haaveilen keväästä ja kesästä.

ranskalainen päärynäkakku

Ranskalainen päärynäkakku

3 päärynää
2 kananmunaa
3,2 dl (1 1/3 cups) vehnäjauhoja
1 1/4 tsp leivinjauhetta
2,4 dl (1 cup) sokeria
1/4 tsp suolaa
1 tsp vaniljauutetta tai vähän enemmän vaniljasokeria
1,2 dl (0,5 cup) kermaviiliä
1,2 dl (0,5 cup) voita

Päälle:
0,5 dl (1/4 cup) sokeria
mantelilastuja
creme fraichea, kermaa tai vaniljajäätelöä

Lämmitä uuni 180 asteiseksi.

Pieni ensin päärynät: laita puoliksi ja siivuta puolikkaat ohuiksi siivuiksi. Asettele päärynät irtopohjavuoan pohjalle viuhkamaisesti (kaikkia päärynöitä ei tarvitse käyttää, mutta mä laitoin ainakin enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa).

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon kananmunat ja vanilja ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita sitten voi-sokeri -seokseen jauhot, leivinjauhe ja suola vuoronperään kermaviilin kanssa.

Kaada taikina päärynöiden päälle, levitä tasaiseksi ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja sokeria (kakun pinnasta tulee ihanan rapea, kun sokeria on tasaisesti kaikkialla).

Paista kakkua noin 35-40 minuuttia, tai kunnes taikinaa ei enää tartu tikkuun kokeillessa. Anna valmiin kakun jäähtyä hetki ja poista irtopohjan reunat. Tarjoile lämpimänä creme fraichen, kerman tai jäätelön kanssa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *