Ruokakaupassa

Ruokakaupassa käyminen on aina juurruttanut mut paikkoihin, se on niin arkinen toimenpide, että vieras alkaa tuntumaan normaalilta. Kaupoissa toimitaan suurin piirtein aina samalla tavalla: otetaan kori tai kärry, valitaan mitä ostetaan, jonotetaan kassalle, maksetaan ja pakataan.

Matkalla uudessa paikassa myös ruokaostosten tekeminen on kiinnostavaa ja uutta, vaikka prosessi itsessään onkin sama. Erilaiset ruokakaupat antavat pienen ikkunan paikallisten arkeen ja kulttuuriin. Innostu hedelmien ja vihannesten valitsemisesta, kokeile jotakin uutta, valitse jotakin pelkästään sen takia, että tekee mieli, keskity rentoon ja yksinkertaiseen ruokien suunnitteluun.

Uudessa-Seelannissa ruoka on keskimäärin kalliimpaa kuin Suomessa (paitsi ravintoloissa) ja varsinkin vihannekset, juurekset ja hedelmät ovat aika hintavia. Me löydettiin noin viikko sitten sattumalta kiinalainen ruokakauppa, joka sillä hetkellä oli kuin taivas maan päällä! Kaikki oli todella edullista, valikoimasta löytyi myös erilaista ja uutta ja kauppa oli todella inspiroiva.

Ruokakaupassa käymisen ei tarvitse olla puuduttavaa ja tuskallista, tee siitä seuraavalla kerralla seikkailu!

Kiinalaisen ruokakaupan vihannesosasto ja ihminen.
Kiinalaisen ruokakaupan käytävä.