Karoliina Hellberg

”Karoliina Hellbergin maalaukset ajavat takaa haamuja, aavistuksia, muistoja, haaveita, tulevia ja menneitä. Hän rakentaa teoksiinsa sekä fyysisiä että psyykkisiä kerroksia, joiden väliin mahtuu lukuisia maailmoja ja todellisuuksia.”
– Kirjasta, joka julkaistiin Didrichsenin näyttelyn yhteydessä

 

Didrichsenillä on vielä 5.5. asti Karoliina Hellbergin ihana näyttely! Kävin siellä ja olisi tehnyt mieli jäädä.

Olen kirjoittanut Didrichsenin taidemuseosta ennenkin, mutta nyt kirjoitan vähän uudelleen. Paikka on ihana, se sijaitsee Kuusisaarella meren rannalla ja on mun mielestä ihanan pieni museo (sen jaksaa vaivatta kiertää vaikka kahdesti jos haluaa, kuten minä kiersin Karoliinan maalaukset).

Karoliina Hellberg on vuoden 2019 Pro Arte -taiteilija. Hän on valmistunut Kuvataideakatemiasta 2015 ja tämä näyttely Didrichsenissä on nyt hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä. Karoliinan työt ovat ihania! Rakastan niitä kaikkia värejä, joita hän käyttää ja monia yksityiskohtia. Maalauksista voi löytää jotakin uutta melkeinpä jokaisella katselukerralla ja teosten tietynlainen huolettomuus kiehtoo minua.

Maalauksia katsoessa eteen aukeaa aivan kuin uusi huone tai ulottuvuus, joka on täynnä erilaisia yksityiskohtia. Töihin voi mentaalisesti vaeltaa sisälle, ehkä jopa jäädä asumaan tai ainakin unelmoimaan. Myös tiettyä melankoliaa töistä löytyy, mutta myös paljon iloa ja onnea.

Didrichsen Art Museum, Kuusilahdenkuja 1, 00340 Helsinki, Karoliina Hellbergin näyttely on auki 5.5. asti.