3 x kiinnostava ekologinen brändi

Ekologiset vaatemerkit kiinnostaa aina ja materiaalina juuri nyt erityisesti pellava. Se on yksi ekologisimmista materiaaleista, koska se ei tarvitse keinokastelua, se voidaan käyttää kokonaan ja se on hyvin kestävä, mutta silti ylellinen ja herkkä.

Kaikki hempeä ja vähän romanttinen kiinnostaa myös (en ole aiemmin juurikaan inspiroitunut noista kahdesta); puhvihihat, rypytykset, hempeät värit ja valkoinen pellava!

Nyt esittelen kolme vaatemerkkiä, jotka inspiroi kovasti ja joihin haluaisin pukeutua koko ajan; Atelier Laleh, Gimaguas ja Rumeur.

Atelier Laleh

Atelier Laleh on uusi, vasta verkkokaupan avannut äiti-tytär -yhteistyönä syntynyt brändi, jonka tausta ja idea ovat ihailtavia. Tyylikkäät pellavavaatteet suunnittelee Maria ja äiti Irma valmistaa ne tilaustyönä Helsingissä sijaitsevalla kotiateljeellaan, OEKO-TEX ekosertifioidusta pellavasta.

Inspiraatiota he hakevat luonnosta ja tukipilareina on heidän molempien yhteiset arvot ekologisuudesta ja kestävästä kulutuksesta, ja vaatteissa näkyy ajattomuus ja samalla moderni suunnittelu. Isona plussana se, että he ovat avanneet vaatteidensa hinnoittelua nettisivuillaan esimerkin avulla, mikä auttaa asiakasta rakentamaan mielikuvaa siitä, mistä hän todella maksaa. Mittatilauksena ja ekologisesti materiaaleja ja luontoa säästäen tehtyä vaatetta käyttää ilolla!

Mun aiemmin kirjoittama, hieman kattavampi artikkeli Atelier Lalehista ja Arkivé Atelierin kirjoittama haastattelu Marian ja Irman kanssa.

Gimaguas

Ikuinen kesä ja Välimeren rannikko houkuttelevat! Espanjalaisten kaksosten Sayanan ja Claudian 2016 perustama Gimaguas tuo mieleen paahteiset päivät, aurinkovoiteen tuoksun ja suolaisen ihon uinnin jälkeen.

Myynnissä olevat tuotteet ovat siskosten itse suunnittelemia tai heidän matkoiltaan löytämiä. He tekevät tiivistä yhteistyötä ihmisten kanssa, jotka valmistavat tuotteet ja he ovat tehneet yhteistyötä myös Senegalissa ja Nepalissa olevien hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa tukeakseen paikallista osaamista, käsityötä ja pienyrittäjiä.

Gimaguasin tuotteita löytyy tällä hetkellä vain verkossa ja välillä pop-up -myymälöistä Lontoosta, Barcelonasta, Madridista tai New Yorkista.

Täältä löydät Muslan Mia Frilanderin kirjoittaman jutun brändistä.

Rumeur

Rumeur keskittyy perustajansa sanojen mukaan uteliaille naisille suunniteltuun luomapukeutumiseen kotona ja muualla. Merkin juuret ovat Etelä-Suomessa asuneen koulutytön tärkeimmässä harrastuksessa; vaatteiden ompelemisessa ja jatkuvassa inspiraation etsinnässä.

Merkin vaatteet valmistetaan Balilla ja eettisyyteen on panostettu. Perheyrityksen omistama 35 työntekijän tehdas valmistaa vaatteet ekologisista materiaaleista ja palkoista, lomista sekä terveydenhuollosta huolehditaan. Rumeurin tavoitteena on tukea paikallista osaamista ja tieto-taitoa, jota Balilla työntekijöillä on paljon.

Materiaaleina käytetään pellavaa, rayonia ja econylia, joka on valmistettu esimerkiksi kierrätetyistä muovipulloista ja kalastusverkoista, ja käytetään uimapukuihin. Rayon valmistetaan puumassasta, se hajoaa nopeammin kuin pellava eikä se jätä mikrokuituja meriin.

Nimi ”Rumeur” tulee ranskan kielestä ja tarkoittaa huhua; jotakin kiehtovaa, joka saattaa olla totta tai ei, tapahtua tai olla tapahtumatta. Rumeurin maailma on lämmin ja sydämellinen ja merkin sivuilla vieraillessa voi melkein tuntea Balin lämpimän hiekan varpaiden välissä.

 

Kuvat: 1. ja 2. Gimaguas, 3. Atelier Laleh, 4. ja 5. Rumeur

ekologinen vaatemerkki: nainen valkoisessa mekossa
ekologinen vaatemerkki: nainen kuviollisessa kesämekossa
ekologinen vaatemerkki: kaksi naista pellavavaatteissa
ekologinen vaatemerkki: nainen bikinit ja valkea kauluspaita päällä istuu tuolissa
ekologinen vaatemerkki: nainen ruskeassa mekossa patonkeja kädessä