kevään tyylipohdintoja: smoke flowers

Kevään tyylipohdintoja – Reflektioita kestävyydestä, osa 3.

Siitä on jo yli kaksi kuukautta, kun maailma pysähtyi ja kääntyi ympäri. Viikot kuluvat ja minä olen sopeutunut omaan ympäristööni ja vallitsevaan elämään. Pysähtyneisyys on antanut aikaa ajatella ja reflektoida omaa sisäistä maailmaa, tyyliä ja mikä siinä on relevanttia ja kestävää.

Ilmaisen itseäni tyylin ja vaatteiden kautta ja ajatukset ylikuluttamisesta, ekologisuudesta ja kaikesta vaateteollisuuden kestämättömyydestä ovat vaikeita. En myöskään vieläkään osaa määritellä tyyliäni selkeästi, mikä voi aiheuttaa hutiostoksia, jotka taas johtavat mielipahaan.

Yksinkertaisuus ja kestävyys ovat asioita, joita haen tyylistäni ja pukeutumisesta.

Olen iloinen, että oikeastaan kaikki hieman kokeilevat vaatehankinnat olen tehnyt käytettynä kirpputoreilta ja vintageliikkeistä, mutta turhan tai käyttämättömän tavaran ostaminen ajan mittaan lisää vain epäjärjestystä ja vie tilaa. Siksi olen tänä keväänä paneutunut oman vaatekaappini sisältöön erityisellä tarkkuudella ja alkanut karsimaan vaatteita, joita en käytä.

Kevään tyylipohdintoja: kuvakollaasi tyylistä.
1. Sophie Bille Brahe, 2. ja 3. The City campaign by Totême, 4. Luis Barragán Studi

Uskon, että laadukkaiden vaatteiden ostaminen auttaa, sillä ne kestävät aikaa, pysyvät muodissa ja siisteinä pitkään. Lempivaatteiden huoltaminen on myös tärkeää, sillä se varmistaa niiden pitkäikäisyyden. Uskon myös, että vanhojenkin vaatteiden ollessa huollettuja ja ryhdikkäitä, uusia ei tee niin usein mieli ostaa.

Toinen asia, jota olen pohtinut, on löytää vain muutama vaatemerkki, jotka tuntuvat omilta, joiden estetiikka ja muotokieli puhuttelevat kokonaisuudessaan, ja joiden vaatteet kestävät aikaa ja ovat laadukkaita. Sitten on helppoa etsiä esimerkiksi käytettynä (Vestiaire Co. ja The RealReal) muutamia merkkien vaatteita ja koota selkeitä uniformuja niiden ympärille. Näin on myös helpompaa pysytellä samanlaisessa estetiikassa, kun etsii kirpputoreilta tai vintagekaupoista jotakin. Tämä ajatus kiehtoo itseäni juuri nyt.

Olen myös huomannut, että on opeteltava luopumaan tavaroista, kun ne eivät palvele itseäni enää halutulla tavalla. Kierrättäminen on helppoa ja melko vaivatonta nykyään ja onhan se totta, että toisen romu on toisen aarre.

Kansikuva via Pinterest.

Kevään tyylipohdintoja on muutaman osan (tai vain kahden) mittainen minisarja. En tiedä vielä, kuinka pitkä, mutta kevättyyli, kestävä muoti ja jatkuvat ostohalut mietityttää paljon.

Kevään tyylipohdintoja, osa 1.
Kevään tyylipohdintoja – Kaikki minulle heti! Osa 2.