Kevään tyylipohdintoja, osa 1.

Lähes poikkeuksetta joka kevät löydän itseni vaatekriisin keskeltä, jonka ratkaisuksi ei tunnu löytyvän muuta kuin kaapin täyttäminen uusilla vaatteilla. Aurinko ja lämmin sää huutavat raikkautta ja ryhdikkyyttä ja joka vuosi mieleni uskoo, että tyylini on aivan liian tunkkainen, tylsä ja raskas tähän uuteen vuodenaikaan, jolloin luonto herää eloon ja niin pitäisi minunkin. Ei tunnu siltä, ja olen jo valmis avaamaan kukkaron nyörejä nettishoppailua varten.

Julistan, että tarvitsen uuden nahkatakin, joka olisi kevyempi ja sirompi kuin omani. Tarvitsen varmasti myös uuden trenssin, joka olisi ryhdikkäämpi ja saisi minut näyttämään pidemmältä ja linjakkaammalta (se on yksi minun ultimate goal pukeutumisessa). Myös laukkuni kaipaavat päivitystä: yhdessä on liian pitkä hihna, toinen on kulunut, eikä yksikään ole ryhdikäs.

Kevään tyylipohdintoja: tyttö neuleessa ja mustissa suorissa housuissa.

Kevät on vaarallista aikaa (varsinkin kun viettää sen pääasiassa kotona ja aikaa on paljon). Olen huomannut, että tyylini, josta olin niin varma, on taas muuttumassa tai ainakin saamassa uusia linjoja. Se harmittaa, sillä mieleni väittää, että olen tehnyt joitakin hankintoja, jotka eivät minua enää miellytä, jolloin ne nyt paljastuisivat hutiostoksiksi.

Todellisuudessa jokin osa minussa haluaa vain uudistua ja kokea jotakin uutta. Ongelma ei ole omissa vaatteissani vaan mielessäni ja kaikki mitä tarvitsen on aikaa vaatekaappini kanssa, en nettishoppailua.

Kevään tyylipohdintoja: tyttö kokomustassa asussa.

Kevään tyylipohdintoja ja vinkkejä:

  1. Huolla kaikki nahkakengät, -laukut ja takki. Ne saavat paljon lisää ryhtiä, kun ne ovat puhtaita ja kiiltäviä.
  2. Sovita erilaisia asuja valmiiksi uutta vuodenaikaa varten. Niiden tulee olla sellaisia, jotka toimivat varmasti ja löytyvät jo kaapistani.
  3. Siirrä talvivaatteet odottamaan syksyä ja ensi talvea. Kun naulakossa roikkuu talvivaatteita, on vaikeaa tuntea olonsa raikkaaksi ja keväiseksi.
  4. Yksinkertainen tyyli toimii minulla parhaiten. Tärkeimpiä kulmakiviäni ovat hyvät mustat suorat housut, neuleet ja kauluspaidat. Ne toimivat aina eivätkä mene pois muodista.
  5. Pinterest on hyvä inspiraation lähde. Kasaan yhteen tauluun kuvia tyylistäni ja yritän saada asut jo olemassa olevista vaatteistani.
  6. Jos haluan ostaa jotakin, teen tarkan listan ja noudatan sitä. Kun ostokset on mietitty valmiiksi, huteja tulee vähemmän tai ei ollenkaan ja näin olen miettinyt valmiiksi, mitä oikeasti haluan ja mikä sopii varmasti tyyliini vielä vuosienkin kuluttua.
  7. Jos tilaan jotakin netistä ja en ole tuotteesta aivan varma, palautan sen.

Kansikuva by Totême. Muut artikkelin kuvat on Pinterestistä tyyli-kansiostani, jonne kerään uniformuja, jotka haluaisin toteuttaa.

(Edit: Kevään tyylipohdintoja on muutaman osan mittainen minisarja. En tiedä vielä, kuinka pitkä, mutta kevättyyli, kestävä muoti ja jatkuvat ostohalut mietityttää paljon.)