Raikas kevät

Keväällä tekisi mieli siivota vaatekaappi, koko koti ja itsensä. Olo tuntuu hieman tunkkaiselta kirkkaassa auringonpaisteessa.

Huomaan haaveilevani Célinen aurinkolaseista, kevyistä, mutta siististä ja crispystä pellavakankaasta tehdyistä mekoista, sandaaleista, jotka saa vain tökättyä jalkaan. Mä haaveilen kesästä.

Keväällä ja kesällä raikkaus ja keveys ovat tukipilareita mun pukeutumisessa ja tyylissä. Siistit, nilkkapituiset farkut ja kauluspaita yhdistetty ballerinoihin, se pellavamekko ja sandaalit, midi -mittainen hame ja villapaita vielä viileisiin iltoihin. Luonnonmateriaalit ovat parhaita; pallava kiehtoo nyt erityisesti, samoin silkki, puuvillaiset farkut ja nahka. Ne kestävät aikaa, ovat ryhdikkäitä ja raikkaita ja samalla kantavat mukanaan jotakin pientä osaa luonnosta, jota olen kaivannut tänä keväänä kovasti.

Aurinko näkyy vielä puoli seitsemältä ja ilma on niin kuulas ja mun tekisi mieli jo kulkea ilman sukkahousuja ballerinoissa. Kevätasuja voi freesata kesäkassilla, kun vielä kesävaatteita ei uskalla ottaa esille. Mä kuitenkin lankkasin jo talvikengät kesää varten ja seuraavaksi etsin ballerinat kaapista (tennarit nostin jo esille, kuinka ihanaa!). Turkit täytyisi myös laittaa talvisäilytykseen.

Kevätkenkähaaveeni on Martinianon Glove shoesit, ja nyt olen katsellut niitä Vestiairen valikoimasta (parasta mun mielestä on löytää jokin kauan haluamansa aarre käytettynä).

 

Kuvat by Samuji spring summer 2019.