Atelier Laleh

Suomessa on uusi ihana vaatebrändi, joka tekee todella kauniita ekologisia pellavavaatteita, ilman varastoja, kahden ihmisen projektina. Mulla oli ilo kysyä pari kysymystä Atelier Lalehin Marialta, joka aloitti brändin yhdessä äitinsä kanssa.

Marian ja hänen äitinsä arvot keskittyvät vahvasti ekologisuuteen ja he halusivat keskittää oman projektinsa näiden arvojen ympärille, ja siksi he valitsivat käyttää vaatteiden materiaalina  ekosertifioitua pellavaa, joka on tuotettu Euroopassa. Ihanaa!  Heillä ei ole varastoja ja he tekevät kaikki vaatteet suoraan tilauksesta Helsingissä, mikä on myös todella hienoa, sillä varastojen ylläpitäminen vie paljon resursseja.

Marian sanoin pellava on arvokas materiaali ja tuntuu iholla ylelliseltä. Sen napakkuus, mutta samalla huolettomuus ja renotus saavat pellavavaatteet tuntumaan ja näyttämään ihanilta. On myös tutkittu, että pellava kestää pitkään, sen kasteluun riittää pelkästään sadevesi ja kasvi voidaan käyttää kokonaan, mikä on tehokasta tuotannon ja ekologista ympäristön kannalta.

Laleh nimi juontaa juurensa Marian iranilaisen isän puolelta ja osaksi iranissa olevista juurista. Laleh tarkoittaa farsiksi tulppaania, ja siihen inspiraatio on tullut rakkaudesta luontoa ja kukkia kohtaan. Myös kaikkien vaatteiden nimet tulevat olemaan luontoaiheisia, mikä on aivan ihanaa!

Atelier Lalehin vaatteet näyttävät ihanan huolettomilta ja rennoilta, mutta silti ylellisiltä. Boheemin tyylin mutkattomuus yhdistyy moderneihin siluetteihin ja linjoihin luoden ihanaa kontrastia ja yllätyksellisyyttä.  (Ja voin kuvitella, miltä pellavan pieni karheus tuntuu ihoa vasten.)

Maria myös kertoi, että tavoitteena heillä on avata nettikauppa mahdollisimman pian, ehkä jo kesäkuussa! En suorastaan malttaisi odottaa!

 

Kiitos Marialle vastauksista! Kuvat saatu lainaan Atelier Lalehilta.

 

Tyttö solmimassa pellavaista kietaisuhametta.
Kolme heinän kortta nojaamassa seinään hennossa auringon valossa.
Mustavalkea kuva, jossa on tyttö avoselkäisessä pellavatopissa kädet ojennettuna ylös.
Valkea kietaisutoppi, jonka kaula-aukkoon on työnnetty violetti kukka.